ma-vr 10:00 – 17:00 | za 10:00 – 16:00

Over ons

Wij zijn Nieuwe Hoop

Stichting Nieuwe Hoop is ontstaan uit een verlangen mensen te helpen in het dagelijks bestaan. De kringloopwinkel is een diaconaal project dat is gestart door Nieuwe Hoop Familiekerk. Een kerk gericht op mensen helpen en inspireren in het dagelijks leven, nieuwe hoop brengen. Wij zien als kerk een gat ontstaan tussen de overheid en de zorg voor de maatschappij en voelen een roep vanuit de gemeenschap die wij niet kunnen negeren. Wij willen vanuit ons geloof mensen praktisch helpen en laten zien dat er iemand is die van ze houdt. Door een kringloopwinkel te beginnen kunnen we een deel van onze visie verwezenlijken, namelijk;

  • – het concreet bestrijden van armoede door huisraad, kleding en meubels aan te bieden tegen een zeer laag tarief.
  • – een waardig bestaan geven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door o.a. dagbesteding aan te bieden.
  • – vereenzaming tegen gaan d.m.v. laagdrempelige inloop in de winkel en ‘ontmoetingstafels’ waar we gratis koffie, een luisterend oor en een gesprek aan bieden.
  • – mensen activeren om te zien naar anderen door bijvoorbeeld de mogelijkheid te bieden vrijwilligerswerk te doen

“Wij zien als kerk een gat ontstaan tussen de overheid en de zorg voor de maatschappij en voelen een roep vanuit de gemeenschap die wij niet kunnen negeren.” – Jan Anne Slot

Het hoofddoel van de winkel is, dat het een plaats van ontmoeting, verbinding en acceptatie zal zijn, zowel voor gezonde mensen als voor kwetsbare mensen met fysieke- of verstandelijke beperkingen of psychische problematiek. Ondertussen werken 270+ vrijwilligers en kwetsbare mensen binnen onze projecten in samenwerking met Werkvisie de Hoop, ‘Stichting Ontmoeting’, de Gemeentes Hendrik-Ido-Ambacht, Nieuwegein & Rotterdam. Iedereen werkt hier naar zijn of haar vermogen. Elke bezoeker kan aan onze uitnodigende tafel terecht voor een bakje koffie en een luisterend oor.

Bijzonder is ook dat we met de kringloopwinkels al meerdere goede doelen in de buurt van onze winkels en 3 in het buitenland steunen.